EPBD

Wat is EPBD en geldt dit ook voor mij?

In 2020 zijn aangepaste EPBD reguleringen en nieuwe richtlijnen uitgegeven en opgenomen in de wet. EPBD staat voor ‘Energie Performance of Buildings Directive’ en is in het leven geroepen om de energieprestatie van gebouwen te verbeteren. De EPBD bevat onder andere vereisten voor verwarmings- en airconditioninginstallaties.
Een goed werkende installatie leidt tot minder energieverbruik. Dit leidt tot minder CO2 uitstoot en als gevolg zal dit leiden tot minder opwarming van de aarde.
Volgens de nieuwste richtlijnen moeten airconditioningsinstallaties met een totaal nominaal vermogen van 70 kW of meer EPBD worden gekeurd. Wanneer er een ventilatiesysteem gekoppeld is aan een verwarmings- of airconditioningssysteem, moet dit ventilatiesysteem ook gekeurd worden.

Gebouwen die verwarmd of gekoeld worden met systemen met een nominaal vermogen van 290 kW of meer, moeten vanaf 2026 uitgerust zijn met een Gebouwbeheersings- en controlesysteem (GACS), dat de installatie controleert en aanstuurt. Voor deze gebouwen vervalt de EPBD keuringsplicht.

Wij kunnen een EPBD-rapport voor u maken

Indien u beschikt over een airconditioningsinstallaties met een nominaal vermogen van 70 kW of meer dan bent u verplicht om uw installatie te laten keuren door een EPBD-gecertificeerde monteur.

Koude- & Warmtetechniek Noord Nederland heeft EPBD-gediplomeerde medewerkers en is daarmee een gekwalificeerd partner. Samen met de F-gassen verordening kunnen wij alle keuringen uitvoeren zodat u aan alle wettelijke voorwaarden voldoet.

U als eigenaar of beheerder van een airconditioninginstallatie krijgt een rapport met de resultaten en aanbevelingen van de keuring. Indien gewenst kan gebaseerd op dit rapport een advies worden uitgebracht. Dit zorgt ervoor dat uw gebouw energiezuiniger is wat leidt tot een lagere energienota. Uw installatie zal minder storingen hebben en zorgt voor een beter klimaat in het gebouw.
Koude- & Warmtetechniek Noord Nederland adviseert u graag.

Voor meer informatie neemt u vrijblijvend contact met ons op via telefoonnummer 050-5274235 of via de contactpagina op onze website.